Vodoopskrba i odvodnja

U sustavu vodoopskrbe i odvodnje tri i pol godine aktivno smo radili na najvećem infrastrukturnom projektu razvoja vodnokomunalne infrastrukture Aglomeracije Metković.

Nakon preuzimanja odgovornosti za upravljanje Gradom Metkovićem zatekli smo idejni projekt i lokacijsku dozvolu te neriješene imovinsko-pravne odnose. Odmah smo pristupili dokazivanju pravnog interesa, na temelju kojeg smo

ishodovali građevinsku dozvolu na 42 kilometra dugoj trasi kolektora. Nakon ishođene građevinske dozvole, revidirali smo projektnu dokumentaciju te uputili aplikaciju za dobivanje sredstava. Sredstva smo ugovorili u srpnju 2019.

godine te nakon toga krenuli u provedbu šest postupaka javne nabave. Glavna javna nabava, ona za izvođenje radova je provedena bez žalbe i izvođač je uveden u posao.

Paralelno s tim, radili smo na izgradnji kanalizacijskog kolektora u naselju Prud te pripremali projektnu dokumentaciju za izgradnju nove vodospreme u naselju Vid za koju su radovi u tijeku.

Aktivno radimo na smanjenu gubitaka u mreži vodoopskbe, a rezultat toga je manje gubitaka. Paralelno s radovima za Aglomeraciji Metković planiramo odraditi i sustave oborinske odvodnje Slatine-Jelaševac za koji uskoro očekujemo ishođenje građevinske dozvole te za ulice Svetog Ćirila i Metodija, Zagrebačku i kneza Trpimira.

Također, planiramo odraditi i sustave rekonstrukcije vodoopskrbne mreže u ulicama Ilije Bošnjaka (dio koji nije odrađen), Dubrovačku, don Mihovila Pavlinovića, Ive Lole Ribara (dio koji nije odrađen) i Moliških Hrvata.

logo.2.png