Socijalna skrb

U okviru programa socijalne skrbi, u proteklom razdoblju, uveli smo dodjelu božićnica umirovljenicima za čiju namjenu smo, tijekom ove četiri godine, osigurali preko milijun kuna. Također, značajno smo povećali iznos sredstava koja dodjeljujemo udrugama iz područja socijalne skrbi.

U svrhu poboljšanja kvalitete života i povećanja socijalne uključenosti ranjivih skupina proveli smo tri važna projekta koja su u potpunosti financirana iz EU fondova – „Uključi se!“, „Povećanje razine zapošljivosti u dolini Neretve“ te „Zaželi i ostvari“. Prva dva su uspješno provedena, a najveći i najvažniji „Zaželi i ostvari“ pri kraju je provedbe te pripremamo dokumentaciju za aplikaciju na fazu II. projekta. U okviru ova tri projekta u Grad Metković je stiglo preko 6,3 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

U sljedećem razdoblju planiramo uvest dodjelu uskrsnica umirovljenicima, u suradnji s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike aktivno raditi na proširenju kapaciteta Doma za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković (dom za umirovljenike), uvesti funkciju savjetnika gradonačelnika za pitanje umirovljenika na bazi volonterizma i kroz dijalog dolaziti do najkvalitetnijih rješenja te umirovljenicima omogućiti klub za druženje.

Po pitanju mladih, formirat ćemo savjet mladih i aktivno raditi na izgradnji Kluba za mlade.

logo.2.png