Demografija

Protekle četiri godine, demografija je bila jedan od naših prioriteta i područje na kojemu smo počeli raditi odmah po dolasku na vlast.

 

Nakon što smo smanjili cijenu vrtića za cca 20 %, uveli produljeni boravak i dvosmjenski rad vrtića te napravili tri nove prostorije za dnevni boravak djece, kao rezultat danas imamo 98 upisane djece više, u odnosu na razdoblje prije četiri godine.

Izradili smo projektnu dokumentaciju te započeli s radovima na rekonstrukciji i dogradnji Dječjega vrtića "Radost" na desnoj strani grada, a uskoro započinjemo i s obnovom područnoga Dječjega vrtića Vid.

 

Realizirali smo i projekt sustava oborinske odvodnje na igralištu Središnjega dječjeg vrtića Metković te planiramo odraditi i rekonstrukciju igrališta i zamjenu igrala.

S iznosom od 6,1 milijuna kuna istaknuli smo se kao jedan od vodećih gradova u RH po visini povučenih sredstava iz EU fondova za unaprjeđenje rada vrtića.

Riječ je o projektu „Za skladnije i ugodnije predškolske dane u DV Metković“ koji je pri samome kraju provođenja, a već smo aplicirali i za dodjelu sredstava za fazu II. projekta.

Također, izdvajanja za vrtiće u privatnom vlasništvu i vlasništvu vjerskih zajednica povećali smo za 50 %, odnosno s 200.000,00 na 300.000,00 kn godišnje.

Uveli smo i darove za 1. i 2. novorođeno dijete, a nakon određenoga vremena višestruko smo ih povećali. Ukupna izdvajanja tijekom ove četiri godine za darove za novorođenu djecu su 2.025.468,99 kn. 

 

U idućem razdoblju planiramo daljnje smanjenje cijene vrtića za roditelje, energetsku obnovu središnjega Dječjeg vrtića Metković, daljnja ulaganja u infrastrukturu vrtića te kontinuirane edukacije zaposlenika DV Metković.

Također, planiramo uvesti pomoć pri opremanju prve nekretnine za mlade obitelji te povećanje dara za 5. i svako sljedeće novorođeno dijete.

logo.2.png