foto - Dalibor Milan.jpg

DALIBOR MILAN, dipl. iur.

Drage sugrađanke, dragi sugrađani!

Prihvativši časnu dužnost gradonačelnika Grada Metkovića prije četiri godine obvezao sam se brinuti o dobrobiti i zadovoljstvu svojih sugrađana, neumorno raditi na podizanju društvenog standarda i uređivanja Grada na svim razinama. Nakon četverogodišnjeg mandata još gorljivije i jače, motivirano i ambiciozno, sa svojim suradnicima, želim dovršiti započete i uvesti nove promjene koje će voditi k napretku u svim područjima i na svim razinama. Danas smo iskusniji, mudriji i sigurni da su naši napori u rješavanju svih kriza s kojima smo se suočili prepoznati.

U proteklom razdoblju nastojali smo osigurati kvalitetu života u svim dijelovima našega grada i prigradskih naselja, rukovodeći se strateškim i planskim razvojem, a istovremeno vodeći računa o prioritetima. Naši kritičari trude se osporiti i obezvrijediti naša postignuća, ali sam siguran da je smjer kojim smo krenuli dobar, da smo omogućili veću transparentnost upravljanja Gradom, više savjetovanja i opreznijeg planiranja, više empatije prema mnogim različitim problemima.

U prošlom mandatu postigli smo određene uspjehe, ostvarili mnoge ciljeve i što je još važnije, zahvaljujući kvalitetnom korištenju europskih fondova brojnim smo infrastrukturnim i razvojnim projektima u ovom mandatu pokrenuli i otvorili rješavanje mnogobrojnih pitanja. Samo po pitanju izgradnje infrastrukture za odvojeno prikupljanje otpadom i unaprjeđenju rada ustanova za predškolski odgoj i stipendiranja studenata svrstali smo se u najuspješnije gradove u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, odnosno Republici Hrvatskoj. Projekt Aglomeracije, Dnevne bolnice, energetske obnove i rekonstrukcije gradskih objekata, rekonstrukcije ulica i prometnica, gradske tržnice, programi pomoći djeci i mladima, socijalni projekti za najranjivije skupine građana kao i sportski i kulturni projekti, te briga i unaprjeđenje zdravstvenih usluga na području grada pokazali su da znamo upravljati gradom i europskim sredstvima i da smo korak po korak, napredovali i mijenjali Metković.

dalibor milan novo (2) 3.jpg

Uvjeren sam da je naš grad spreman za novo razdoblje napretka i da je još mnogo posla pred nama kako bismo u novim okolnostima s kojima se sada suočavamo, nastavili Metković mijenjati nabolje i kako bismo svakom pojedincu, svakoj obitelji osigurali dostojan život i perspektivnu budućnost. Sebe nikada nisam doživljavao kao gradonačelnika koji upravlja gradom, već kao onoga koji služi gradu i njegovim stanovnicima. Moj osobni cilj nije imati vlast i biti vlast ili imati koristi od vlasti. Moj cilj je biti blizak svim stanovnicima Metkovića i jednako kako što mi je stalo do zadovoljstva i prosperiteta svoje vlastite obitelji u kojoj kao suprug i otac troje djece odgovorno i ustrajno nastojim živjeti sve ljudske, a nadasve kršćanske vrijednosti, stalo mi je i do prosperiteta i napretka moga grada.

Moja obitelj je i Metković, svako dijete u ovom gradu je i moje dijete koje me obvezuje da vodim brigu o njegovoj budućnosti.

Uz podršku Gradskog odbora te podršku županijskih i središnjih tijela Hrvatske demokratske zajednice tražim podršku, dragi sugrađani, za novi mandat na mjestu gradonačelnika Grada Metkovića jer moj interes je samo i isključivo Metković, bez namjere da iskoristim vaše povjerenje za osobni i politički probitak. Moj tim suradnika i ja stvorili smo kvalitetan program za naredne četiri godine s jasnom vizijom razvoja i napretka grada, a na tom putu, osobito mi je zadovoljstvo istaknuti kandidaturu na mjestu zamjenika gradonačelnika gospodina Roberta Doku. Polazeći od ostvarenih rezultata i na temelju našeg iskustva, spremni smo opet preuzeti odgovornost, osobito u izazovnim vremenima koja su pred nama.

Želimo zajedno s vama nastaviti razvijati Metković kako bismo u drugom mandatu dodatno ubrzali njegov razvoj.

 

Nastavljamo ISKRENO i ODGOVORNO!

 

S poštovanjem

 

Dalibor Milan, dipl. iur

Kandidat GO HDZ-a za gradonačelnika Grada Metkovića