Socijalna skrb

Socijalna skrb predstavljala je obvezu pružanja novih oblika potpora najranjivijim skupinama sugrađana koji su trebali našu pomoć. Uspostavom pravednog sustava raspodjele sredstava, ovu vrstu pomoći ostvarili su oni kojima je pripadala, čime smo izravno utjecati na smanjenje siromaštva i socijalne isključenosti.

- Od 2018. godine u okviru programa javnih potreba u socijalnoj skrbi umirovljenicima s najnižim mirovinama dodjeljujemo božićnice te je za tu namjenu tijekom četiri godine osigurano 1.015.300,00 kuna.

- U svrhu poboljšanja kvalitete života i povećanja socijalne uključenosti ranjivih skupina proveli smo tri važna projekta („Uključi se!“, „Povećanje razine zapošljivosti u dolini Neretve“, „Zaželi i ostvari“) koja su u potpunosti financirana iz EU fondova, a u Grad Metković stiglo je preko 6,3 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

- Prva dva projekta („Uključi se!“ i „Povećanje razine zapošljivosti u dolini Neretve“) uspješno su provedena, a najveći i najvažniji „Zaželi i ostvari“ pri kraju je provedbe te pripremamo dokumentaciju za aplikaciju na fazu II. projekta.

iskreno.odgovorno.png