Poljoprivreda

Naš četverogodišnji plan bio je stvoriti bolje uvjete te promicati održivost poljoprivredne proizvodnje zajedničkim radom poljoprivrednika potpomognutih stručnjacima te poticajnim državnim i lokalnim mjerama. Rezultati naših aktivnosti su mjerljivi i vidljivi, a naši su poljoprivrednici konačno dobili dugoočekivani Program potpora u poljoprivredi.

- Osigurali smo potpore pčelarima i stočarima; pčelarima smo financirali nabavku proteinskih pogačica, a stočarima nabavu stočne hrane i veterinarske usluge; za tu namjenu u ovom mandatu izdvojeno je ukupno 1.755.833,94 kuna.

- Osigurali smo potpore za obnovu i gradnju staklenika/plastenika te potpore za uvođenje ekološki naprednih metoda u poljoprivrednoj proizvodnji

- Potporama za nabavku opreme, alata i strojeva ulagali smo u razvoj primarne poljoprivredne proizvodnje.

- Potporama smo poticali udruživanje poljoprivrednih proizvođača

- Svake godine pravodobno smo nasipali i uređivali poljske puteve te je za tu namjenu izdvojeno 771.886,00 kuna.

- Aktivno smo radili na pitanju povrata zemljišta bivšim vlasnicima na predjelu Koševo i Vrbovci; do kraja 2021. godine planiramo dovršiti postupak povrata te nakon više od 20 godine riješiti ovaj veliki izazov. Uređeni imovinsko-pravni odnosi preduvjet su apliciranja na europske fondove, a na ovaj način poljoprivrednicima na tom području otvorit će se nove mogućnosti.

- Napravili smo pripremu i predrealizaciju projekta navodnjavanja na predjelu Koševo i Vrbovci.

- Završen je program raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem kao preduvjet daljeg postupanja i uvođenja reda u tom području.

iskreno.odgovorno.png